Waarom de Plato Academy?

Tegenwoordig worden we vaak zo ingezogen in het hier-en-nu dat we niet meer in staat zijn met enige afstand en wijsheid naar onze problemen te kijken. Op dit platform benader ik actuele issues vanuit de wijsheid van grote denkers uit de oudheid. Ik richt me daarbij op leringen die hun overtuigingskracht en praktisch nut door de eeuwen heen hebben bewezen en behouden. Denk aan de leringen van Plato, Pythagoras, Lao Tse, de Buddha en de filosofische leringen achter het hinduisme, maar ook aan grote denkers uit  het Christendom, het Jodendom, de Islam of het humanisme. Ik heb dit platform de Plato academy genoemd naar mijn inspiratiebron: de oorspronkelijke Plato academie in het oude Athene. Daar werden religie (waartoe), filosofie (waarom) en wetenschap (hoe) in samenhang bestudeerd. In mijn visie kun je persoonlijke en maatschappelijke problemen alleen effectief aanpakken als je al deze aspecten meeneemt. Alleen naar logica kijken bevredigt het hart niet. Alleen naar het hart kijken leidt vaak niet tot praktische oplossingen. Ik claim de Plato academie niet voor mezelf maar wil een platform bieden om iedereen die naar oplossingen zoekt te ondersteunen met inspiratie en reflectie. Ik ben in deze slechts dienend aan, zoals Plato het noemde, het schone, het ware en het goede. Noem het een betere wereld. Peter Schmeitz (oprichter, eigenaar)

Ik richt me op dit platform op drie niveaus: 

  1. de mens: zingeving op persoonlijk nivea
  2. de organisatie: het niveau waarop we waarop we dagelijks samenwerken 
  3. de samenleving: ons land en de wereldgemeenschap waarin we samenleven

Wat bied ik?

-Artikelen
– Lezingen, presentaties, workshops 
– Een zingevend, verdiepend tweegesprek (over je worstelingen in het leven)

Plato Academy: oude wijsheid voor actuele uitdagingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: